loc Maracineni E85/ 1, Buzău  tel 0238 717 213

Restaurant


Înființată în 1999, ”Moara Drăgăicilor” și-a câștigat, în cei 30 de ani de activitate, reputația de a fi primul și cel mai bun restaurant cu specific tradițional românesc din județul Buzău, dar și unul dintre cele mai renumite și apreciate restaurante de acest tip, din România.

La ”Moara Drăgăicilor”, clienții pot savura atât preparate tradiționale românești, realizate după rețete autentice, străvechi, din zona Munteniei sau a Moldovei, cât și rețete unice de fine dining, ce poartă semnătura lui Chef Ionuț Arsene, bucătar de talie internațională. Cu 20 de ani de experiență și un portofoliu impresionant de clienți în marile orașe europene, Chef Ionuț Arsene se poate mândri cu titlul de Maestru în Arta Culinară, fiind singurul bucătar acreditat de Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, din ultimii 35 de ani. Sub coordonarea sa, o echipă de peste 20 de specialiști își desfășoară activitatea, zilnic, în bucătăria restaurantului, asigurându-se că preparatele puse la dispoziția clienților săi respectă cele mai exigente standarde de calitate.

Pentru ca iubitorii de experiențe culinare să nu fie dezamăgiți niciodată, indiferent că optează pentru un meniu tradițional sau unul de fine dining, Chef Ionuț Arsene utilizează echipamente gastronomice profesionale, de ultimă generație. Iar din respect pentru tradiția românească, modul de preparare al rețetelor străvechi este replicat cu fidelitate, acesta fiind secretul pentru care preparatele tradiționale românești din meniu au savoarea ”de altădată”. Procesul de slow-cooking, ingredientele proaspete și foarte riguros selecționate, varietatea rețetelor și pasiunea bucătarilor aufăcut ca, timp de trei decenii, meniul restaurantului să devină principalul argument în ceea ceprivește loialitatea și respectul clienților.

Mai mult decât atât, experiența culinară desăvârșită este completată de ambientul impresionant al restaurantului. Decorat după modelul unei mori de vânt, ”Moara Drăgăicilor” reprezintă un adevărat muzeu de etnografie și artă populară.


Cu o colecție bogată de obiecte tradiționale autentice, instrumente muzicale, obiecte de decor, vase ceramice, porturi populare și multe altele.

Ca recunoaștere a calității serviciilor oferite, Complexul”Moara Drăgăicilor” face parte din exclusivista rețea de protocol a Ministerului Afacerilor Externe, a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Apărării Naționale, fiind considerată una dintre locațiile reprezentative și recunoscute la nivel național și internațional pentru bucătăria tradițional românească.

În funcție de preferințe și de sezon, clienții pot lua masa fie în restaurantul tradițional sau în separeul acestuia, fie pe terasa decorată tot în stil tradițional românesc.

Restaurant 

1
10
11
12
13
15
16
17
18
19
2
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
3
30
31
32
33
34
4
5
6
7
8
9

Maracineni, Strada E85, Nr 1 Judetul Buzau - 0238 717 213 - moara.dragaicilor@gmail.com

© Copyright DESY 2019. Creare site Desy.ro